Blåfjelløpet 3. juli, løypebeskrivelse med bilder og høydeprofil

Postet av Svein Stolsmo den 26. Jun 2016

Søndag 3.juli arrangeres årets Blåfjelløp, og vi har i dag (26/6) testet løypa og kan melde om glimrende forhold. Her ligger alt til rette for en fin tur for trimmerne, og kanskje løyperekord for konkurranseklassen. For de mange som benytter GPS-logg og Strava, har vi opprettet 4 segmenter for løpet. Det ene er løypa fra start til mål, det andre går fra start til løypas høyeste punkt. Det tredje går fra høyeste punktet og til drikkestasjonen på Vullumssetra og det siste fra Vullumssetra til målgang Halsa Stadion. Du finner alle disse på Strava ved å søke på "Blåfjelløpet".

Høydeprofilen for løpet:

Starten av løpet går på Dragset i Bøfjorden på ca 85 moh.

De første 1,5 km går i jevn stigning, først etter traktorvei, så sti. Deretter knekker det til og blir nokså krevende opp Dragsetdalen:

Etter ca 2,1 km flater det noe ut, og du vil også få øye på løypas høyeste punkt der fremme:

Vel fremme på høeste punktet, på ca 500 moh, og 3 tilbakelagte km får blodpumpa hvile litt det neste partiet. Her går løypa i lettløpt terreng, etter sti og noen myrdag:

Etter hvert kommer du til ett punkt hvor løypa tipper ned i Vullumsdalen. Her er det til dels bratt unna, vær varsom i enkelte partier her. Hever du blikket og ser over til andre siden av dalen, vil du se Vullumssetra, der det er drikkestasjon:

I bunn av dalen passerer du elva, og du vil få en ny stigning opp mot drikkestasjonen:

Snart ser du Vullumssetra, og forfriskninger venter:

Etter setra går løypa over på skogsveg. Denne går i lett kupert terreng i vel 1 km før den stuper ned lia. Du skal følge denne vegen til endes, der den møter liavegen.

Her er enden av vegen, og du skal til venstre i krysset. Følg veien til endes, og ta til høyre inn på fylkesveien.Følg fylkesvegen i ca 1,5 km, og løypa svinger inn mot Halsa stadion og målgang etter en runde rundt fotballbanen:

Velkommen i mål!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.