Løypebeskrivelse Saksa Opp - OPPDATERT!

Postet av Svein Stolsmo den 29. Sep 2015

Det nærmer seg årets motbakkeløp på Halsa, og her er løypebeskrivelsen:
Starten går helt nede ved sjøen, ved Indreitsnausta. Skiltet. Påmelding skjer også i dette området. De første 200m går på grusvei, bratt opp mot fylkesveien. Her blir underlaget asfalt (og signingen snillere) noen hundre meter, før vi tar av og følger grus/traktorvei i ca 2,5 km. Ikke veldig bratt, men jevnt og trutt stiger vi oss opp mot høyden over Indreitsgårdene. Her flater det ut, ja faktisk også en liten unnabakke før vi kommer inn mot saftstasjonen ved Kvalnesviksetra. Etter saftstasjonen (fortsatt på traktorveg) får vi en slak stigning på 500 meter før vi tar av fra traktorveien og over på fin sti. Moderat stigning i ca 250 meter før det knekker skikkelig til inn i løypas tøffeste parti. Den neste kilometeren er tung! Når vi har kommet oss opp her blir det noe snillere terreng, men fortsatt er det de færreste som er i stand til å løpe noe nevneverdig. I det vi passerer ca 5 km flater det noe ut, før vi får en tøff avslutning de siste 200 meterene av løypa. Trøsten er at nå har vi steget 902 høydemeter fordelt på knappe 6 km. Fin sti hele veien!
Løypa blir merket onsdag kveld (30/9) hvis noen ønsker å teste løypa og formen.
Se innbydelsen som annen sak på denne siden.

Vi ønsker både trimmere og konkurranseløpere hjertelig velkommen!

OPPDATERT: Løpet går som planlagt, tross store nedbørsmengder de siste dagene! Værprognosene for lørdagen er gode, vi tror dette blir en fin opplevelse for alle!

Vi har vært på befaring i løypa, og den holder seg godt. Vi anbefaler alle å ha fottøy med godt mønster, da det er sleipt på enkelte partier. Det er ikke meldt mye nedbør natt til lørdag heller, så det tørker nok opp litt.

Påmeldingen vil foregå ved fylkesveien, like ved start. Vi har ikke kort-terminal, og ber samtidig om at det tas med "akkurat" med kontanter.

Det er smart å ta med en overtrekksjakke med på turen opp, regn med vind på toppen!


Er værgudene med oss, vi dette synet møte oss når vi får igjen pusten:

Mot Halsa:


Mot Kristiansund:Skålvikfjorden med Vågland og Aure i bakgrunnen. Skimter så vidt Smøla i bakgrunnen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.