KM i orientering mellomdistanse for Møre og Romsdal 27/8-22

Postet av Asbjørn Heggem den 13. Sep 2022

 

 


Halsa IL fikk tildelt arrangementet av KM mellomdistanse på kretstinget 2. mars 2022. Dette blir da en fin 100-årsmarkering, samtidig som det nye orienteringskartet over Åkvikknoken blir skikkelig innviet. 

Det er mye forberedelser til et KM-arrangement. Innbydelse måtte lages og legges inn på siden til orienteringsforbundet, der også påmeldingen foregår. Vi måtte låne toalett som ble plassert på arenaen. Stemplingsbukker fikk vi låne fra Molde IL og karta vart trykket hos Gjensidige på Halsanaustan. Tidtakerprogram vart innkjøpt, noe Nils Halse fikk ansvaret for. Dessuten måtte det skaffes premier.

Tore T. Halse tok på seg jobben med å legge løypene. Det skulle legges 8 løyper med lengder fra 0,9 til 4,2 km. Det var en stor jobb, da bortimot 40 poster med stativ skulle settes ut. Bjørn Berger var kontrollør på løypene, og han var meget godt fornøyd. 

Det var påmeldt over 40 stk. da påmeldingsfristen gikk ut dagen før løpet. Siste kvelden måtte det settes opp startlister som ble lagt ut på nettet, og alle karta måtte legges i poser.

På løpsdagen var det fine løpsforhold med overskyet vær og 13 grader. Starten foregikk fra kl.13 ved Skartjønna og målet var på Mjølkeplassen. Det var i alt 6 funksjonærer som sto for arrangementet. Kåre var parkeringsvakt, Tore og Asbjørn sto for starten, Nils og Geir Ove tidtaking og Gunn salg av mat og drikke.  

Kl. 15 var siste løper i mål, og premieutdelingen startet umiddelbart. Hele arrangementet gikk knirkefritt og alle var fornøyde. Selv om det ble arrangert KM for Sør-Trøndelag i Trondheim samme dag, stilte det likevel 7-8 trøndere her utenfor konkurranse. De syntes det var morsommere å være med her enn i Trondheim. Deltakerne fra Sunnmøre oppfordret oss til å søke på KM også neste år. Kl.16 var alt oppryddet og et vellykket arrangement til ende. Resultater kan finnes på: Eventor.no.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.