Halsa Opp 2018 - Aldri har det vært bedre forhold! Oppdatert 2/6!

Postet av Svein Stolsmo den 2. Jun 2018

Alt er klappet og klart til årets motbakkeløp på Halsa, og her er løypebeskrivelsen:
Starten går helt nede ved sjøen, ved Indreitsnausta. Skiltet. Påmelding skjer også i dette området. De første 200m går på grusvei, bratt opp mot fylkesveien. Her blir underlaget asfalt (og stigningen snillere) noen hundre meter, før vi tar av og følger grus/traktorvei i ca 2,5 km. Ikke veldig bratt, men jevnt og trutt stiger vi oss opp mot høyden over Indreitsgårdene. Her flater det ut, ja faktisk også en liten unnabakke før vi kommer inn mot drikkestasjonen (saft og vann) ved Kvalnesviksetra. Etter denne (fortsatt på traktorveg) får vi en slak stigning på 500 meter før vi tar av fra traktorveien og over på fin sti. Moderat stigning i ca 250 meter før det knekker skikkelig til inn i løypas tøffeste parti. Den neste kilometeren er tung! Når vi har kommet oss opp her blir det noe snillere terreng, men fortsatt er det de færreste som er i stand til å løpe noe nevneverdig. I det vi passerer ca 5 km flater det noe ut, før vi får en tøff avslutning de siste 200 meterene av løypa. Trøsten er at nå har vi steget 902 høydemeter fordelt på knappe 6 km. Fin sti hele veien!

Film fra løypa: 

Invitasjonen finner du her

OPPDATERING LØRDAG 2/6:

For spesielt interesserte, har vi laget Strava-segmenter, både for hele løypa og for de tøffeste partiene.

Løypa er nå ferdig merket, forholdene er meget bra i traseen! Løypa setter ikke krav til spesielt fottøy, men sko med godt mønster er alltid en fordel. Påmeldingen for trimklassen vil foregå ved fylkesveien, like ved start. For konkurranse er det mulig med etteranmelding ved start frem til kl. 11.30!

Vi har ikke kort-terminal, men tar Vipps. Ta ellers med "akkurat" med kontanter.

Du trenger ikke å ha deltatt i andre løp i motbakkecupen for å delta i Halsa opp!  Halsa opp er ett frittstående arrangement med egen premieutdeling (pengepremier) i tillegg til å være en del av Møre motbakkecup, som har sin premieutdeling for cupen sammenlagt.

Vi anbefaler å ta med en overtrekksjakke og evt. tørt superundertøy med på turen opp, regn med at det er noe vind på toppen! 

Vi håper at flest mulig kan melde seg på i forkant, da blir alt litt enklere for oss. For de som enda ikke har bestemt seg for å delta, håper vi disse ferske bildene kan hjelpe til med valget:

Bildet er tatt fra toppen, mot Kristiansund. Dessverre litt uklart bilde...

På vei opp siste "flata" før toppen

Bilde fra det midtre, bratte partiet. Du kan se løypa opp hvis du kikker godt etter :)

På "Klempan". Altså på toppen av første bratte partiet.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.