Saksa Opp 2017, det er knallforhold i fjellet!

Postet av Svein Stolsmo den 28. Sep 2017

Det nærmer seg årets motbakkeløp på Halsa. Vi oppfordrer alle som har mulighet til å ta turen, det er svært fine forhold, her er løypebeskrivelsen litt ekstra spesifisert: Starten går helt nede ved sjøen, ved Indreitsnausta. Skiltet. Påmelding skjer også i dette området. De første 200m går på grusvei, bratt opp mot fylkesveien. Her blir underlaget asfalt (og stigningen snillere) noen hundre meter, før vi tar av og følger grus/traktorvei i ca 2,5 km. Ikke veldig bratt, men jevnt og trutt stiger vi oss opp mot høyden over Indreitsgårdene. Her flater det ut, ja faktisk også en liten unnabakke før vi kommer inn mot drikkestasjonen (saft og vann) ved Kvalnesviksetra. Etter denne (fortsatt på traktorveg) får vi en slak stigning på 500 meter før vi tar av fra traktorveien og over på fin sti. Moderat stigning i ca 250 meter før det knekker skikkelig til inn i løypas tøffeste parti. Den neste kilometeren er tung:

Når vi har kommet oss opp her blir det noe snillere terreng, men fortsatt er det de færreste som er i stand til å løpe noe nevneverdig. I det vi passerer ca 5 km flater det noe ut:


Før vi får en tøff avslutning de siste 200 meterene av løypa:


Trøsten er at nå har vi steget 902 høydemeter fordelt på knappe 6 km. Fin sti hele veien!

For spesielt interesserte, har vi laget Strava-segmenter, både for hele løypa og for de tøffeste partiene.

Løypa er nå ferdig merket, forholdene er meget bra i traseen! Løypa setter ikke krav til spesielt fottøy, men sko med godt mønster er alltid en fordel. Påmeldingen for trimklassen vil foregå ved fylkesveien, like ved start. For konkurranse er det mulig med etteranmelding ved start frem til kl. 11.30!

Vi har ikke kort-terminal, men tar Vipps. Ta ellers med "akkurat" med kontanter.

Du trenger ikke å ha deltatt i andre løp i motbakkecupen for å delta i Saksa opp!  Saksa opp er ett frittstående arrangement med egen premieutdeling (pengepremier) i tillegg til å være en del av Møre motbakkecup, som har sin premieutdeling for cupen sammenlagt.

Vi anbefaler å ta med en overtrekksjakke og evt. tørt superundertøy med på turen opp, regn med at det er noe vind på toppen! 

Er værgudene med oss, vi dette synet møte oss når vi får igjen pusten. Mot Halsa: Mot Kristiansund: Skålvikfjorden med Vågland og Aure i bakgrunnen. Skimter så vidt Smøla i bakgrunnen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.